Goedkoopste Reisorganisatie, Vindt hier

Published May 02, 21
6 min read

Goedkoopste Reisorganisatie

Het gebeurt helaas wel eens dat een touroperator failliet gaat. vakantie belgië boeken. Als jij daar een reis boekte riskeer je mee de gevolgen van het faillissement te dragen. Wat zijn dan je rechten? Als een bedrijf failliet gaat beslist de curator of het afgesloten contract al dan niet wordt verder gezet. Meestal is dat niet het geval.

De kans dat je hier iets van zal zien is klein. Binnen het faillissement is er veelal te weinig geld om je schuldvordering ook te voldoen. Belgische reisorganisatoren, reisbureaus of touroperators moeten zich verzekeren tegen hun financieel onvermogen. Zulke verzekering kost je overigens niets. Het is de reisorganisator zelf die de verzekeringskosten dient te betalen.

Reisbureaus Nederland Overzichtverzekerd zijn bij het garantiefonds reizen. Ook zijn bv. ook heel wat reisbureaus aangesloten bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus. Om te weten of een reisorganisator al dan niet is aangesloten bij één van deze beide instanties kan je hun website raadplegen (http://www. vvr.be). De wet bepaalt overigens uitdrukkelijk dat de naam en het contactadres van de verzekeringsinstelling duidelijk moeten worden vermeld op de bestelbon en het reiscontract die je bij een boeking krijgt.

Een extra schadevergoeding zal je van deze ‘verzekering’ niet kunnen krijgen. Boek je een reis in het buitenland, vraag dan aan de reisorganisator of deze ook verzekerd is tegen een eventueel faillissement of onvermogen. Is dat niet het geval, dank dan twee keer na vooraleer je de reis boekt. Een eventueel faillissement kan je namelijk wel eens duur te staan komen.

Goedkoopste Reisbureau

Corendon werd in 2000 opgericht door Yildiray Karaer en Atilay Uslu. Zij kozen ervoor om de krachten te bundelen en op die manier een schat aan ervaring op het gebied van inkoop te koppelen - reisbureau belgie. Zo is Corendon in staat om heel voordelige vliegvakanties aan te bieden, waarbij u aan de andere kant niet aan kwaliteit hoeft in te leveren.

Sinds 2000 heeft het bedrijf zeer veel reizigers aan zich weten te binden, wat op zich al goed aangeeft hoe het bedrijf zich heeft weten te ontwikkelen - romantische vakantie. Corendon kenmerkt zich door de flexibele houding en de voordelige prijzen voor diverse vliegvakanties naar allerhande bestemmingen. reisorganisaties belgie. Corendon heeft voor de flexibiliteit gekozen om zich vooral te kunnen richten op klanten die graag net voor vertrek nog boeken, met behulp van een last-minute.

Goedkoop Reisbureau

Wat dat betreft is Corendon uw ideale reisorganisatie wanneer u op het laatste moment toch nog een vakantie naar een mooie bestemming wilt boeken. Corendon4.04166666666672 .

TouroperatorVakantie België Boeken

​Officieel gaat het om de Nederlandse vertaling van EU 2015/2302, de richtlijn pakketreizen, die veel veranderingen voor Nederlandse reisondernemingen gaat inhouden. Het is een open deur om te zeggen dat de reiswereld de afgelopen twintig jaar, met name door de digitalisering, enorm is veranderd. Het is een transformatie waaraan voorlopig geen einde lijkt te komen - reisorganisaties belgie.

Reisorganisaties Nederland

En dat terwijl sommige nieuwigheden - neem de app zelf - amper vijf jaar oud zijn!Tegelijkertijd werkt de reissector nog steeds met enkele 'prehistorische' middelen, zoals de eerste richtlijn pakketreis, die teruggaat tot 1990! Moeilijk meer voor te stellen, maar destijds viel 98 procent van het uitgaande toerisme onder de pakketreizenrichtlijn (touroperator belgie).

Dat is precies de reden dat de Europese Commissie vindt dat er iets moest gebeuren op het gebied van de regelgeving. De Commissie nam het in 2009 op zich nieuwe regels op te stellen. touroperators belgie. Deze zijn vorig jaar gepresenteerd in een richtlijn onder de code 2015/2302. De richtlijn is gericht op de consument, die in de ogen van de Commissie door alle veranderingen in de reisbranche minder bescherming genoot dan voorheen.

Goedkoopste Reisorganisatie

Touroperators NederlandReisbureau Belgie
Goedkoop ReisbureauReisbureaus Belgie

De wijzigingen die uit de nieuwe richtlijn voortkomen, gelden straks niet alleen voor Nederland, maar voor àlle lidstaten van de Europese Unie. reis boeken. De richtlijn is per 1 januari 2016 al van kracht geworden en toch ook weer niet. De afzonderlijke lidstaten hebben namelijk nog twee jaar gekregen om de 31 artikelen een plek te geven in de nationale wetgeving - reisbureaus belgie.

Uiterlijk op 1 januari 2018 moeten de lidstaten de nodige wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen hebben vastgesteld. Zes maanden later, per 1 juli 2018 dus, moeten àlle reisondernemingen binnen de Unie er naar handelen - vakantie boeken nederland. Dan zit jullie tijd er wat invoering van de richtlijn betreft op (reisbureaus belgie). Tot die tijd zal de ANVR jullie als leden met raad en daad terzijde staan.

Reisorganisaties Belgie

Nood aan vakantie? Dan klinken de promoties waarmee touroperators ons dezer dagen om de oren slaan als muziek in de oren. Vooral de zogenaamde vroegboekkortingen nodigen uit om nu al de zuurverdiende zomervakantie te plannen. Maar wie écht een goede deal wilt scoren, kan beter even de ‘buitenlander’-truc toepassen: dezelfde reis kan tot honderden euro’s goedkoper worden, als je die op buitenlandse websites boekt.

Prijzen vergelijken kan soelaas (lees: kortingen) bieden, maar die helse zoektocht beperkt zich meestal tot prijzen opvragen bij reisbureaus of de websites van de Belgische touroperators afschuimen. Niks mis mee, maar het kan slimmer. Wie zijn of haar talenknobbel bovenhaalt en zich buiten de virtuele landsgrenzen begeeft, kan bijna exact dezelfde reis - of het nu om een weekendje weg of een complete pakketreis gaat - aan een goedkoper tarief boeken. touroperators belgie.

Belgisch Reisbureau

Voor de populaire touroperator Tui geldt hetzelfde: op de Duitse website vinden we dezelfde pakketreis aan een goedkoper tarief dan op de Belgische website. Het lijkt bedrog, maar eigenlijk is het dat niet. De voornaamste reden voor dat immense prijsverschil hoef je niet ver te zoeken. Het heeft namelijk alles te maken met de schoolvakanties.

Dat is in onze buurlanden net zo, maar in Duitsland vallen die vakanties op een ander moment. Zo loopt de zomervakantie er al af midden augustus, terwijl die bij ons nog tot eind augustus duurt. Wie zich dus voordoet als Duitser, en via Duitse websites op zoek gaat naar reizen, zal heel wat vakanties aan een goedkoper tarief vinden.

Reisorganisatie Belgie

Vliegen doe je rechtstreeks vanuit Brussel. Je verblijft zeven nachten in het best wel luxueuze hotel voor de prijs van 1. 214 euro per persoon. Maar op de site van Tui Duitsland vind je dezelfde deal voor 1. 039 eur per persoon. Dat is een groot prijsverschil van zo’n 175 euro per persoon.

Reisbureaus NederlandGoedkoopste Reisbureaus

“Tui België gebruikt eigen vliegtuigen en die zitten aan het begin van de zomervakantie al goed volgeboekt. Dat duwt de totaalprijs van de pakketreizen omhoog”, legt Tui-woordvoerder Piet Demeyere uit. vakantie belgië boeken. “Tui Duitsland werkt samen met andere luchtvaartmaatschappijen en speurt de markt af naar de goedkoopste tickets, bijvoorbeeld bij de lagekostenmaatschappij Vueling.

Reisbureau Belgie

Ons hypothetisch gezin bestaat uit twee volwassenen, een kind van acht jaar oud en een kind van twee. Aankomen doen we op vrijdag 23 augustus, vertrekken op zondag 25 augustus (vakantie boeken nederland). Het laatste weekendje weg voor het schooljaar opnieuw begint, zeg maar. reisbureaus. Het hotel dat we willen boeken via de Duitse website kost 1 (touroperators nederland).

Via de Belgische website krijgen we 1. 249 euro voorgeschoteld als kostprijs. Een groot verschil voor hetzelfde aanbod. Bij de andere Disneyhotels zien we hetzelfde gebeuren. De Belgische voorstellen. De Duitse, goedkopere, voorstellen. Vliegtickets vergelijken kan eveneens de moeite lonen, maar dat heeft minder te maken met de schoolvakanties. Toch kan je ook hier een ‘buitenlands voordeel’ scoren.

More from Vakantie huisje

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Nederlands Reisbureau, Vindt ze hier

Published May 18, 21
6 min read

De beste Belgische Reisbureaus, Boek je hier

Published May 17, 21
6 min read